Wednesday, March 30, 2011

6 sebab sweet nyew bile seseorang 2 single mingle-->





Articel ni saye petik dari sebuah blog T****** ****A n telah membuatkan sya tertarik n menarik jadi saya pown copy la utk berkongsi gak ngan y laen....

tibe2 saya rase cam BESH je lak jadi SINGLE ni haha Apew ni ade boipren nk jugak merase jadi Single..Buang tebiat ke apew aku ni haha...mari kite tgk ape dy 6SEBAB 2...check this out!!
1. Bebas dan berdikari
Jika terasa ingin membeli belah, jangan fikir lama-lama. Dengan kebebasan yang ada, anda boleh membuat apa sahaja yang anda suka, sama ada menonton wayang romantiks seorang diri atau ke salun kecantikan. Jika teringin mencuba stail rambut baru, pergilah ke salun dan dapatkan nasihat. Bukan sahaja kebebasan ini dapat memberi anda ruang untuk mebuat perkara yang diinginkan, anda juga dapat berkenalan dengan lebih ramai rakan baru tanpa perlu risau boyfriend berasa cemburu.
2. Jadi rakan yang baik
Sememangnya tanpa kekasih di sisi, anda mempunyai banyak masa berkualiti bersama rakan-rakan. Anda boleh ke spa bersama-sama dan mengadakan parti di rumah. Bukan sahaja mengeratkan hubungan malah memberi peluang mengenali diri dan rakan. Detik yang dikongsi bersama boyfriend ke padang bola atau futsal boleh digantikan dengan membuat aktiviti yang lebih berfaedah dengan rakan baik.
3. Lebih banyak masa berkualiti di rumah
Ibu bapa sering terasa keseorangan apabila anak gadis sudah besar dan mempunyai boyfriend terutamanya apabila anak-anak sudah bekerja dan mempunyai rumah sendiri. Kalau single, lebih banyak masa boleh diluangkan bersama mereka di rumah. Sama ada makan malam bersama atau berbual-bual di hujung minggu cukup bermakna kepada kedua-dua ibu bapa anda. Bukan itu sahaja, anda juga boleh membantu ibu mengemas rumah atau menolong ayah mencuci kereta. Hubungan kekeluargaan akan lebih erat.
4. Buat keuntungan dengan part-time
Dengan banyak masa terluang, anda boleh membuat kerja part-time. Bukan sahaja memberi wang lebih malah berpeluang berkenalan dengan orang baru. mungkin anda bertuah bertemu teman baru yang berkongsi minat yang sama.
5. Jimat kos
Bila berdating, perbelanjaan akan meningkat. Bila single, perbelanjaan boelh dijadikan simpanan dan digunakan untuk aktiviti yang diinginkan seperti melancong ke luar negara dan membeli komputer riba baru. Anda boleh memilih untuk makan fast food dan pulang ke rumah menikmati makanan ibu. Bukan itu sahaja, anda tidak perlu keluarkan bajet untuk hari2 speselseperti hari kekasih, ulang tahun dan sebagainya.
6. Kurang beban tanggungjawab
Anda tidak perlu risau sama ada rakan-rakan boyfriend sukakan anda atau tidak. Anda juga tidak perlu risau sama ada ibu bapabya mempunyai impresi positif terhadap anda. Dengan menjadi single, anda hanya perlu bertanggungjawab pada diri sendiri. Segala keputusan terletak di tangan anda dan tak rasa gusar atau bimbang sama ada ia akan merisaukan boyfriend anda.

-->>So cane?? cam besh je lak kan....haha so,xrugi sebenar nyew jadi single ni byk kelebihan nyew jugak taw...xsalah pown sebab kaple ni memerlukan kesabaran y amat tinggi sebab byk dugaan nyew hahaha
so....kalaw agak2 panas baran kew xley sabar...lupekan je la nk ade COUPLE....SINGLE is better!!
Terima Kasih Kerana Sudi Baca Entry Sampai Habis ^-^v

5 comments:

leezazza said...

huhuhu

SyerraSyafeyra said...

hehehe nape.....

leezazza said...

xde pape..hehehe

♥ seliparburuk ♥ said...

okay . ade la sikit sama nye . hehehe :))

SyerraSyafeyra said...

hehe ati...follow ar aku...aku da follow ko kan huhu

Post a Comment