Tuesday, May 3, 2011

kenape lelaki susah mintak maaf?


salam....okey,tajuk saye harini macam ape saye taip kat atas 2 "kenape lelaki susah nk mintak maaf"...okey,first sekali...bende ni umum ye xde kaitan dgn antare y idup ataupown y telah meninggal dunia ye..cewaahh..cam serius jew lak aku ni hahahaha...okey,sebelum aku merepek meraban berbalek pada tajuk asal...berdasarkan pengalaman saye sendiri la kan...lelaki ni kadang2 memang susah nak ucapkan minta maaf...even,sory....sebab ape ye? mungkin kerana lelaki diciptakan dengan emosi ego y agak lebey tinggi daripada perempuan...n soooo...bile dorang mintak maaf.....ego mereka sebagai lelaki maskulin akan jatuh tergolek2...huhu tapi ade jugak y terlalu byk sgt sory3 pown kadang nek rimas jugak...sebab nyew....kenape seseorang 2 perlu mintak maaf? sebab ade buat salah kat seseorang kan...so bile da selalu sgt sory3 2 makne nyew byk sgt buat salah n mereka anggap bile buat salah jew....sory...minta maaf...2 da cukup untuk tutup kesalahan seseorang 2..tapi...ade tapi ye...huhu depend la jugak atas kategori2 kesalahan 2 (cewahh) kalaw juz bende kecik jew...so,pejam mate je la kan...yang saye maksudkan kat sini ni salah y besar sebesar gajah haha...contoh nyew...menyakitkan or mengecilkan serta menghaluskan hati seseorang..bagi pengalaman saye  la kan bagi saye agak susah jugak nk hilang rase saket hati ni kalaw juz sorry...n mintak maaf...n lepas 2 buat bende y same lagi....mintak maaf lagi....bermakne ke lagi perkataan maaf n sorry 2...seolah2 macam  xde erti pown kate2 maaf y diucapkan 2....len lah kalaw sekali da buat slah...mintak maaf n dah xbuat lagi kan...ni ulang blek bende y same...xfaham la kenape perlu buat macam 2....? mintak maaf pown salah xmintak maaf lagi lah salah...pelik2 je kan saye ni?? hahhaha ni cume pendapat saye....kalaw ade2 sape2 y bace entry saye ni terase ati ke xpuas ati ke ngan kate2 saye ni  jgn la saman saye or report polis ke pulak yeeww hahahha okey lah 2 jew panjang lebar pulak membebel huhu ok salam..

>>ade jugak yang da terbukti wat salah tapi semahu2 nyew xnak mengaku salah....bagai menegakkan benang y basah...xpaham ngan orang macam ni...xkemane nyew la ego kaw 2 law kaw mengaku salah bile da ternyata kaw memang salah...
Terima Kasih Kerana Sudi Baca Entry Sampai Habis ^-^v

12 comments:

nur dhiya' aida said...

wahai laki . trun sikit ego . hehe . boleh kah ?

SyerraSyafeyra said...

agak2 boley x ye huhu =)

WuMing said...

Ini lelaki nak komen nii..sebenarnya bergantung pada individu gakk.. bukan smua laki ego.. Tapi laa kan?... Kalau sorry tapi buat balik kesalahan yang sama pun tak guna kan? Atau sorry tapi tak ikhlas

Miss Lisz said...

hello :) wahhwahh . it was a nice and great blogg you have dear ! im done followed you ! do follow me too yea :)

*scoutgadislaurellalife.blogspot.com

thankyou :)

SyerraSyafeyra said...

alamak lelaki komen huhu mmg btol awak ckp 2 xsume lelaki ego..saye x maksudkan sume laki nyew cam2 okey..so,btol la kan pe y saye ckp,law sory n wat blek bek xpyah kan huhu

SyerraSyafeyra said...

hello miss lisz..TQ dear..hehe done follow u back..welkam...=)

miss atie said...

mnusia mmg dilahirkn dgn ego yang tinggi! kdg2 miss pun ssh nk ucp kan maaf. hehe ! :D

SyerraSyafeyra said...

huhu standard lah 2 kan...tapi rase nyew ego boy lagi tinggi dari gurl...

mOhD hAfiz said...

saya mintak maaf..heemm..sng jek??

SyerraSyafeyra said...

perli ke ape tu...huhu...okey

blogtilldrop said...

ye ker sukar??

SyerraSyafeyra said...

agak laa huhu segelintir...bukan majoriti yew...=)

Post a Comment